Wellness programok

Segítunk Önnek, hogy a szabadidejét aktívan, rendszeres mozgással töltse el!
Válasszon igénye szerint az ajánlott programjaink közül!

De mit is takar maga a szó, Wellness?
A Wellness atyjának Sebastian Kneippet (1821-1897) tekinthetjük. Ő – a Bad Wörisofenben működő balneológus – a vízgyógyászatban (hideg-meleg vizes terápia), az egészséges táplálkozásban, a rendszeres testedzésben, a gyógynövény-terápiában és a fegyelmezett életvitelben sejtette az egészség titkát.

A wellnesst egy szóval nagyon nehéz kifejezni, talán az „egészségtudatos ember” kifejezéssel írható le a legrövidebben. A ma emberének egyre nagyobb igénye van arra, hogy testét és lelkét ápolja. A wellnessben mindaz, ami ehhez szükséges megtalálható: a fürdők világa, a szépségápolás, a relaxáció, és az egészséges táplálkozás.

A fürdőzés nagyon régi szokás, mely nemcsak a testet, hanem a lelket is frissíti. Hazánk területén már az itt állomásozó római katonák meghonosították a mai wellness elődjét. Fürdőikben lazították megfáradt testüket. A XVI-XVII. században a törökök tették ugyanezt, a gőzfürdőkben. Később felfedeztük hazánk gyógyvíz kincseit, azok jótékony hatásait, sorra nyíltak meg a fürdők, melyek azóta már nemzetközi hírűvé váltak. Termálvizeinknek nem csak gyógyító, hanem betegség megelőző, általános közérzet javító szerepük is van.

Magyarországot az itt található természeti adottságot teszik alkalmassá a gyógyturizmusra és a wellness szolgáltatásokra. Természetesen a wellness már nem csak a víz és a gyógyvíz hatásáról szól, de ezek továbbra is elengedhetetlen feltételei a wellness szolgáltatásnak.
A wellness összetevői az egészséges táplálkozás, a rendszeres mozgás és a lelki egyensúly.

KAPCSOLAT Secured By miniOrange